NAC Breda huurt Venema (21) een seizoen van FC Utrecht

27 augustus 2020, 10:54   Bijgewerkt: 27 augustus 2020, 11:07

NAC Breda heeft een nieuwe spits gevonden. De ploeg van trainer Maurice Steijn heeft Nick Venema voor komend seizoen gehuurd van FC Utrecht. Het 21-jarige talent wordt de nieuwe nummer negen van de Eerste Divisie-club, die Finn Stokkers, Sydney van Hooijdonk en Huseyin Dogan ook nog heeft rondlopen voorin. Toch was er nog een duidelijke roep om aanvallende aanwinst. 

Venema staat nog tot en met 2023 onder contract bij FC Utrecht, maar heeft komend seizoen weinig perspectief op speeltijd. Adrián Dalmau is de eerste keuze voorin en het is niet uitgesloten dat er nog een spits naar de Domstad komt, omdat ook Ricky van Wolfswinkel wordt gelinkt aan een comeback bij FC Utrecht. Of Jan Paul van Hecke een rol heeft gespeeld bij deze transfer, is onduidelijk. Venema heeft dezelfde zaakwaarnemer als de centrale verdediger, die via Brighton & Hove Albion op weg is naar FC Utrecht.

Lees ook'Van Hecke via Brighton toch tijdelijk naar FC Utrecht'

Afgelopen seizoen was Venema op huurbasis actief bij Almere City FC, waar hij in 25 officiële duels zesmaal scoorde. Bij FC Utrecht speelde hij in het eerste elftal 28 keer, waarin hij zevenmaal scoorde. Bij de beloftenploeg liet hij in de Eerste Divisie met een gemiddelde van meer dan één goal op twee duels zien over een uitstekend neusje voor het doel te beschikken. "Ik ben blij dat ik voor een fantastische club als NAC mag spelen. Natuurlijk met een geweldige aanhang, die hopelijk snel weer met veel naar het stadion mogen komen. Daarnaast hoop ik dat ik belangrijk kan zijn voor het team en voor de club", aldus Venema. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen