Onvrede bij De Graafschap over verplaatsing duel Go Ahead

27 augustus 2020, 16:43

De Graafschap is ontstemd over de verplaatsing van de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Door de oorspronkelijke datum van 6 september zette burgemeester Ron König al een streep. Inmiddels is het de bedoeling dat de clubs elkaar op dinsdag 13 oktober treffen. De Graafschap reageert met verbazing.

De nieuwe datum betekent dat de Superboeren een bomvolle maand oktober tegemoet gaan. Binnen elf dagen staan er maar liefst vier wedstrijden op het programma. "Wij zijn hier absoluut niet blij mee. Ons is de noodzaak van het verbod ook nog steeds niet duidelijk", aldus algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp tegen De Gelderlander. "De wedstrijd zou plaatsvinden op klaarlichte dag, er is politie beschikbaar én er is geen enkele aanwijzing dat onze supporters toch naar Deventer gaan. Ik vraag me af of er een gedegen risicoanalyse aan dit besluit ten grondslag ligt."

Ostendorp plaatst nog een tweede kanttekening. "Deventer heeft voor het seizoen de dinsdag niet als mogelijke speeldag opgegeven en de zondagmiddag wel.Waarom wordt dit duel dan verplaatst van zondag naar dinsdag? Ik ben echt bereid te luisteren naar argumenten van een burgemeester. Maar dit valt lastig te begrijpen."

Lees ook: Burgemeester zet streep Go Ahead Eagles - De Graafschap

Reactie Go Ahead

Go Ahead-directeur Jan Willem van Dop kan zich niet druk om de kritiek uit Doetinchem. "We zitten door corona met z'n allen in een compleet nieuwe situatie. Iedereen is zoekende, ook voetbalclubs. Dit is een risicowedstrijd op een moment dat we nog geen enkele andere thuiswedstrijd hebben gehad onder deze omstandigheden. Maar belangrijker, er zit slechts 20 procent van de fans in het stadion, daar hebben we grip op. Wat daarbuiten gebeurt echter niet en we willen eerst een paar reguliere thuisduels afwerken, voordat we zo'n risicowedstrijd willen spelen in Deventer. Zo gek lijkt me dat toch niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen