'BeNeLiga: clubs gaan voor tien Europese tickets'

27 augustus 2020, 19:10

In het Philips Stadion komen vrijdag directeuren van Nederlandse en Belgische clubs samen om verder te praten over de BeNeLiga. De verwachting is dat Ajax, Feyenoord, PSV, AZ, FC Utrecht en Vitesse samen met AA Gent, Anderlecht, Club Brugge, Racing Genk en Standard Luik groen licht geven voor extra onderzoek, zo meldt de NOS.

In de vierde onderzoeksfase zal duidelijk moeten worden hoeveel geld met tv-contracten kan worden verdiend en hoe de Europese tickets worden verdeeld. Het is vooralsnog onduidelijk hoeveel startbewijzen de BeNeLiga zou krijgen. Op dit moment heeft zowel Nederland als België vijf tickets voor de (voorrondes van) de Europa League en Champions League.

Intern wordt er gemikt op tien Europese tickets, blijkt uit gesprekken die de NOS met betrokkenen voerde. Dat zijn er meer dan topcompetities zoals bijvoorbeeld de Premier League en La Liga, die zeven startbewijzen krijgen. Men denkt aan een verdeling waarbij de vijf hoogst geklasseerde Nederlandse clubs en vijf hoogst geklasseerde Belgische clubs de tickets krijgen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen