Sparta speelt na gemiste strafschop Thy gelijk tegen RKC

27 augustus 2020, 21:52

Sparta Rotterdam heeft donderdagavond in de één-na-laatste test voor de Eredivisie-start gelijkgespeeld tegen RKC Waalwijk. De vriendschappelijke wedstrijd in het Mandemakers Stadion eindigde in 1-1. Lennart Thy had zijn eerste doelpunt voor Sparta kunnen maken, maar miste vanaf de strafschopstip.

Dat deed de van PEC Zwolle overgekomen spits halverwege de eerste helft. De Duitser mocht vanaf elf meter aanleggen na een handsbal van Saïd Bakari. Zijn inzet ging tussen de palen, maar werd gekeerd door RKC-doelman Etienne Vaessen. Door een doelpunt van Bart Vriends kwam Sparta vlak na rust alsnog op 0-1. Anas Tahiri maakte er na een uur 1-1 van. Sparta kreeg kansen op een tweede doelpunt, maar Vaessen liet zich niet nog een keer verschalken.

Bij RKC deed Vurnon Anita wederom mee. De Waalwijkers hopen de middenvelder snel vast te leggen. Chris David bleef negentig minuten op de bank, terwijl derde proefspeler Gregory van der Wiel geen deel uitmaakte van de wedstrijdselectie.