Nederlands elftal krijgt dispensatie voor quarantaine

28 augustus 2020, 15:11

De internationals van het Nederlands elftal worden vrijgesteld van quarantaine. Voorlopig geldt de uitzondering enkel voor de Nations League-wedstrijden tegen Polen en Italië en (nog) niet voor andere teams en sporten. Concreet betekent dit dat spelers als Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong niet eerst tien dagen in quarantaine hoeven. Normaliter horen reizigers uit oranje coronalanden tien dagen in quarantaine te gaan.

Minister Tamara van Ark (Medische Zorg en Sport) wil dat er uiteindelijk algemene spelregels worden afgesproken, waardoor topsporters kunnen meedoen aan hun wedstrijden. "De situatie van de KNVB is urgent, want de wedstrijd is al aanstaande vrijdag", doelt Van Ark tegenover De Telegraaf op het Nations League-duel met Polen. "En de KNVB zorgt er ook voor dat voetballers geïsoleerd reizen, dat ze onder begeleiding staan en dat er toezicht is op en rond het veld."

Andere teams en sporten krijgen ook spoedig duidelijkheid. "Ik heb een positieve grondhouding over vergelijkbare verzoeken. Er komen zo snel mogelijk spelregels voor alle topsport", aldus Van Ark tegen het Algemeen Dagblad.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen