Ihattaren, Schuurs, Wijndal en Fer bij Oranje, doelman Zoet valt af

28 augustus 2020, 15:16   Bijgewerkt: 28 augustus 2020, 15:58

Mohamed Ihattaren, Perr Schuurs en Owen Wijndal debuteren in de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Interim bondscoach Dwight Lodeweges heeft het drietal opgenomen in de groep van 23 spelers. Ook Leroy Fer is terug bij Oranje. De Feyenoorder speelde in 2014 zijn laatste interland. Meest opvallende afvaller heet Jeroen Zoet. Voor hem komt Tim Krul in de plaats.

Naast Zoet zijn ook Daley Blind (Ajax), Myron Boadu, Teun Koopmeiners, Calvin Stengs (allen AZ), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion), Tonny Vilhena (Krasnodar), Kenny Tete (Olympique Lyon) en Wout Weghorst (VfL Wolfsburg) afgevallen. Dat Blind er niet bij is, komt omdat hij dinsdag in de oefenwedstrijd van Ajax tegen Hertha BSC naar het gras zakte. Onderzoeken moeten uitwijzen wat er precies is gebeurd. Tot die tijd traint de vaste Oranje-klant niet.

Lees ook: Nederlands elftal krijgt dispensatie voor quarantaine

Het keeperstrio bestaat uit Jasper Cillessen, Marco Bizot en Krul. Voor Zoet is het een hard gelag. Nadat hij zijn plek onder de lat bij PSV verloor, stond zijn plekje bij het Nederlands elftal al op de tocht. Ook komend seizoen zit er voor Zoet in Eindhoven geen basisplaats in het vat. Het afvallen van Tete, Vilhena en Wout Weghorst mag gezien de voorgaande selecties geen grote verrassing heten. Verder is de geblesseerde Matthijs de Ligt er niet bij.

Lees meer: Lodeweges: "Geïnteresseerd in hoe deze jongens het oppakken"

Oranje komt maandag in Zeist bij elkaar voor de Nations League-wedstrijden tegen Polen en Italië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen