Lodeweges: "Geïnteresseerd in hoe deze jongens het oppakken"

28 augustus 2020, 15:56

Dwight Lodeweges is benieuwd hoe Mohamed Ihattaren, Perr Schuurs en Owen Wijndal zich gaan manifesteren bij het Nederlands elftal. De interim bondscoach laat het drietal debuteren in de selectie van Oranje. "We zijn geïnteresseerd in hoe deze jongens het oppakken", zegt Lodeweges in een toelichting op de definitieve selectie.

"Ihattaren heeft voor Nederland gekozen en wij willen hem erbij halen. Schuurs heeft het heel goed gedaan in de laatste wedstrijd tegen Hertha. Daarvoor heeft hij ook al stappen gemaakt. Misschien komt het een beetje vroeg, maar Daley Blind valt nu ook weg. Ik ben daar ontzettend van geschrokken. Voor de televisie kreeg ik er gewoon kippenvel van", zegt Lodeweges tegen OnsOranje. "Wijndal heb ik zien spelen en hij maakt een goede indruk. Dat doet hij al langer."

Lees ook: Ihattaren

Interim

Behalve voor het drietal debutanten, is het ook voor Lodeweges nieuw. Na het vertrek van Ronald Koeman is hij tijdelijk eindverantwoordelijk voor Oranje. "Het is een hele nieuwe situatie. Leuk om te doen. Jammer dat Ronald weg is, maar het voetballeven gaat door. Het is wel hartstikke spannend natuurlijk, maar ik loop al een hele poos mij. Het is niet zo dat mijn carrière ergens vanaf hangt."

Lodeweges vervolgt: "We hebben tweeënhalf jaar geleden een mooi traject ingezet. Allemaal hebben we onze bijdrage gehad. Ronald vooral in het managen ervan, wij zaten meer in het grondwerk. Hoe gaan we spelen? Hoe zetten we de training in elkaar? Volgens mij ging dat hartstikke goed en gaan we dat gewoon doortrekken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen