Duitsland zonder Mertesacker en Friedrich

6 juli 2006, 16:00

De Duitse bondscoach Jürgen Klinsmann moet voor de troostfinale tegen Portugal enigszins schuiven in zijn elftal. Twee van zijn vaste basiskrachten, Per Mertesacker en Arne Friedrich, moeten het duel wegens blessures immers laten schieten. 

In plaats van Mertesacker, die dit WK tot op heden geen minuut miste, zal vermoedelijk Robert Huth zijn opwachting maken in het hart van de Duitse defensie. De verdediger van Chelsea speelde ook al in de wedstrijd tegen Ecuador, destijds in plaats van de licht geblesseerde Christoph Metzelder. 

Wie de plaats van Friedrich rechts achterin over zal nemen, is nog niet duidelijk. Marcell Jansen lijkt een kanshebber, maar het is ook mogelijk dat Klinsmann Bernd Schneider door zal schuiven naar de defensie. Tim Borowski zal in dat geval rechts op het middenveld kunnen spelen. Friedrich heeft te veel last van zijn knie om tegen Portugal in actie te kunnen komen.

Tegenover de absentie van Friedrich en Mertesacker staat voor Klinsmann de terugkeer van Torsten Frings. De middenvelder was geschorst voor de halve finale tegen Italië, maar is inmiddels weer speelgerechtigd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen