'Vitesse heeft geen toekomst meer voor Clark, Bruns en Masaba'

29 augustus 2020, 08:42

Opvallend nieuws bij Vitesse: Max Clark (foto) is overbodig geworden onder de nieuwe trainer Thomas Letsch en mag vertrekken. De linksachter was de laatste jaren een vaste waarde geworden en kon zelfs op Engelse belangstelling rekenen, maar mag nu vertrekken. Ook voor Thomas Bruns (wederom) en Richie Musaba is komend seizoen geen plaats.

Dat schrijft De Gelderlander althans. Clark is gezakt in de pikorde naar derde linksachter, achter aanwinst Maximilian Wittek en het in de A-selectie gezette talent Million Manhoef. Bruns en Musaba – [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/370961/vitesse-talent-musaba-wil-weg-omdat-hij-weer-geen-kans-krijgt/,_blank,die aangaf zelf ook te willen vertrekken] – komen eveneens niet in aanmerking voor speeltijd. Bij Clark en Bruns heeft het ook te maken met hun aflopende contract, waardoor Vitesse nog wat geld voor hen wil ontvangen.

Ook Thomas Buitink is nog niet happy met zijn rol bij Vitesse, want de aanvaller is derde keuze in de spits. Een verhuur is daarom een optie. Omdat Vitesse met twee spitsen gaat spelen, lonkt er wel speeltijd, al komen ook Hilary Gong, Filip Delaveris en Roy Beerens in aanmerking voor die posities. Letsch: "Delaveris kan als spits en schaduwspits fungeren. Gong en Beerens hebben absoluut kwaliteit. Maar ze moeten alle drie echt fit worden."

Aanwinst Idrissa Touré

Verder hoopt Vitesse nog altijd op de komst van Juventus-talent Idrissa Touré. De Arnhemmers willen hem graag blijvend overnemen van de Oude Dame, maar de Italianen lijken de middenvelder annex verdediger vooralsnog alleen te willen verhuren. Desondanks is er interesse.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen