'Heerenveen wil Bochniewicz, streep door Letschert'

29 augustus 2020 – Timo Letschert (foto) keert vermoedelijk komend seizoen niet terug bij sc Heerenveen. De centrale verdediger stond in de belangstelling van de Friezen, maar die hebben hun interesse inmiddels verlegd naar de Poolse verdediger Pawel Bochniewicz (24). De Poolse jeugdinternational moet op korte termijn naar het Abe Lenstra Stadion komen.

'Heerenveen wil Bochniewicz, streep door Letschert'

Dat stelt de Leeuwarder Courant althans. Bochniewicz is eigendom van het Poolse Górnik Zabrze, met wie hij afgelopen jaar op de negende plaats eindigde. Zijn contract bij de nummer negen uit Polen looopt nog een jaar door tot de zomer van 2021. Eerder speelde hij minuten namens Udinese, Reggina en FC Granada, al deed hij dat bij alle teams (vooral) in de tweede- en jeugdteams.

Bochniewicz is een linkercentrale verdediger en kan om die reden worden gezien als opvolger van Sven Botman, die via Ajax naar OSC Lille vertrok. Door het vertrek van Chidera Ejuke kan sc Heerenveen de selectie eindelijk op een aantal posities versterken – iets dat broodnodig is.

Letschert werd dus gelinkt aan de vacature bij Heerenveen, maar zal gezien deze interesse volgens de LC niet terugkeren. Eerder haalde technisch manager Gerry Hamstra wél al Henk Veerman terug: hij kwam over van Sankt Pauli.

Eredivisie

gerelateerd