Robben leverde FC Groningen al miljoenen euro's op

29 augustus 2020, 10:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Arjen Robben speelde tot dusver slechts een half uur mee bij FC Groningen, toch is het de speler over wie het meest gesproken én geschreven werd. Ook leverde hij de noorderlingen sinds zijn komst al héél veel geld op. Algemeen directeur Wouter Gudde schat de inkomsten van de buitenspeler op zo'n anderhalf tot twee miljoen euro.

Dat doet hij tegenover de Volkskrant. FC Groningen verkocht veel meer seizoenkaarten dan vorig jaar (bijna vierduizend, ondanks corona), kon twijfelende sponsoren over de streep trekken en de lege skyboxen nog vullen, de fanshop draaide overuren en op social media groeide de club met 14. De club ging voor het seizoen nog uit van een omzetdaling, maar ziet door Robben een stijging van drie procent.

En daartegenover staat dat Robben geen megasalaris verdient. Gudde: "Dit waren de makkelijkste contractonderhandelingen die ik bij Groningen heb gevoerd. Natuurlijk wordt hij gewoon beloond als hij voetbalt, maar hij doet dit uit clubliefde." Bovendien hoeft de club hem niet te betalen als Robben geblesseerd is.

Er zijn slechts twee elementen die de rentree nog tot een mislukking kunnen brengen: een zware blessure óf de aanhoudende coronacrisis. "Als we een heel seizoen in deze situatie blijven zitten, kunnen we een groot gedeelte van die 1,5- tot 2 miljoen euro niet verzilveren", aldus Gudde over Robben, die zaterdag bij FC Groningen ontbreekt tegen Werder Bremen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen