Publiek geeft Van Basten mager zesje

6 juli 2006, 16:09

Marco van Basten gaf zichzelf direct na afloop van het WK een 7 als rapportcijfer, maar dat cijfer blijkt niet in overeenkomst te zijn met de publieke opinie. Een onderzoek van FCUpdate.nl heeft uitgewezen dat Van Basten volgens het Nederlandse publiek slechts een 5,79 verdient voor zijn optreden in Duitsland.

Oranje sneuvelde in Duitsland in de achtste finale, nadat in de groepsfase afgerekend was met Ivoorkust en Servië-Montenegro. Van Basten bleef ook na deze vroegtijdige uitschakeling positief en wees op de ontwikkeling die zijn elftal volgens hem doorgemaakt had. Dat de bondscoach tevreden was over zijn eigen functioneren, bleek toen hem gevraagd werd welk rapportcijfer hij zichzelf zou geven. "Een zeven", was het duidelijke antwoord van Van Basten.

Dit cijfer blijkt aan de hoge kant te zijn. Slechts 19 procent van de Nederlandse voetbalfans zou Van Basten eveneens een zeven geven. Een zes is met 32 procent is het meest gegeven antwoord op de vraag welk rapportcijfer Van Basten verdient, terwijl ook een vier (23 procent) regelmatig uitgedeeld wordt. Slechts weinigen lijken zeer enthousiast over het werk van Van Basten, want slechts acht procent geeft de oefenmeester het rapportcijfer acht.

Al deze rapportcijfers bij elkaar leveren gemiddeld een 5,79 op. Van Basten krijgt dus een voldoende, maar overtuigend is het niet. Ondanks dit magere gemiddeld kan Van Basten nog wel rekenen op de steun van een groot deel van het Nederlandse voetbalpubliek. Uit eenzelfde onderzoek bleef immers dat liefst 69,7 procent vindt immers dat Van Basten aan moet blijven als bondscoach. Slechts 31,3 procent vindt dat dit WK aangetoond heeft dat Van Basten als trainer te licht is voor het grote werk.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen