Leemans van overbodig naar basisspeler bij PEC Zwolle

29 augustus 2020, 13:13

Clint Leemans is in ere hersteld bij PEC Zwolle. De middenvelder leek op een dood spoor te zitten in Overijssel, maar is als rechtsbuiten in de Hakim Ziyech-rol opgebloeid en lijkt op weg om basisspeler te worden. "Vijf weken geleden mocht ik nog voor een appel en een ei weg en nu ben ik basisspeler. Tja, dat is de voetballerij. Het kan snel gaan."

Dat vertelt hij tegenover De Stentor over zijn nieuwe positie als rechtsbuiten. Over de gelijkenissen met Ziyech: "Nee, daar wil ik me niet mee vergelijken. Ziyech passeert wat makkelijker enzo. Maar inderdaad: het is wel dezelfde soort rol. Zo heeft de trainer het ook tegen me verteld, dat ik het op een vergelijkbare manier moet invullen als Ziyech deed bij Ajax. Tot nu toe gaat het goed."

Hoewel het op een andere plek is, voelt hij zich er wel thuis. Leemans: "Nu hebben we wat meer variatie. Ik kan de rechtsback de diepte insturen, ik kan naar binnen draaien en de bal met links naar de andere kant van het veld schieten. Die afwisseling hebben we aan de andere kant met Pelle Clement. Er staan, ook met Jesper Drost erbij, echte voetballers op die posities. Dan kun je lekker je gang gaan. Van de backs wordt in dit systeem veel gevraagd, maar dan moeten zij maar zorgen dat ze fit zijn, haha."

Lees ook: Leemans speelt als rechtsbuiten bij PEC: "Er zit een plan achter"

Afgelopen jaar werd Leeemans nog verhuurd aan RKC Waalwijk, komend seizoen zal hij dus vermoedelijk een voorname rol spelen. Al wil hij dat zelf relativeren. "Nu zit ik aan de goede kant van de medaille, maar als ik twee wedstrijden slecht speel, kan ik zo weer op de bank zitten. Concurrentie is overal, daar loop ik niet voor weg. Iedereen is welkom."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen