PSV boekt bij debuut Mvogo klinkende zege op Hertha BSC

29 augustus 2020, 18:55   Bijgewerkt: 29 augustus 2020, 19:00

PSV heeft zaterdag op overtuigende wijze gewonnen van Hertha BSC. De vriendschappelijke wedstrijd op Duitse bodem werd met 0-4 gewonnen door de formatie van trainer Roger Schmidt. Bij de Eindhovenaren maakte de van RB Leipzig gehuurde Yvon Mvogo zijn debuut. Hij kreeg onder de lat de voorkeur boven Jeroen Zoet en Lars Unnerstall.

PSV en Hertha BSC zouden dit weekend eigenlijk twee keer tegen elkaar oefenen, maar de clubs besloten één oefenwedstrijd te schrappen omdat PSV met veel blessuregevallen te maken heeft. Zo waren Timo Baumgartl, Nick Viergever, Noni Madueke en Maxi Romero niet fit genoeg om in actie te komen. Bovendien ontbrak Denzel Dumfries vanwege privé-omstandigheden.

Door de absentie van Dumfries was Jorrit Hendrix de verrassende rechtsachter bij PSV. De andere backpositie werd ingevuld door Mauro Júnior, terwijl Olivier Boscagli en Jordan Teze het centrum vormden. Bij Hertha BSC startte oud-PSV'er Karim Rekik, die op negatieve wijze betrokken was bij het eerste doelpunt. De verdediger liet zich vlak voor rust aftroeven door Donyell Malen, die in de korte hoek de doelman van de Duitsers verraste.

Het duurde in de tweede helft niet lang voordat het ook 0-2 werd. Na een goede actie van Sam Lammers gleed Niklas Stark de bal per ongeluk in eigen doel. De Eindhovenaren drukten vervolgens door en prikten er nog twee bij. Eerst scoorde Cody Gakpo de 0-3, vervolgens deed ook Lammers een duit in het zakje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen