FC Volendam kent in derby valse start van seizoen

30 augustus 2020, 14:40

FC Volendam is het nieuwe seizoen met een teleurstelling begonnen. De zogenaamde Vissersderby tegen Telstar eindigde zondagmiddag in een gelijkspel: 2-2. Volendam, een van de promotiekandidaten, knokte zich nog wel terug van een 2-0 achterstand.

Volendam keek in Velsen-Zuid als snel tegen een achterstand aan. Het elftal van Wim Jonk kreeg een corner niet goed weggewerkt en wist Ilias Bronkhorst de bal in het doel te frommelen. Ook bij de 2-0 van Telstar zag de defensie van Volendam er niet goed uit. Doelman Nordin Bakker tastte bij een voorzet gruwelijk mis en leverde Derry Murkin de bal vervolgens zomaar in bij Bronkhorst, die het cadeautje opnieuw uitpakte.

Vlak voor rust maakte Volendam de aansluitingstreffer. Telstar had de boel achterin eveneens niet op orde, waarna Nick Doodeman profiteerde. In de tweede helft hing de gelijkmaker lang in de lucht. Bij het ingaan van de zeventigste minuut kreeg Volendam loon naar werken. Zakaria El Azzouzi kreeg de bal perfect klaargelegd van Jari Vlak en kopte de invaller beheerst binnen.

Daar bleef het uiteindelijk bij, hoewel Telstar nog een paar keer gevaarlijk voor het doel kwam. Diep in de blessuretijd had Yael Liesdek de winnende treffer nog op de schoen, maar voorkwam Micky van de Ven een nog dramatischere seizoenouverture van Volendam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen