FOX-commentator Westerman door stof na seksistische teksten

30 augustus 2020, 17:51

Koert Westerman heeft zichzelf in een moeilijke situatie gemanoeuvreerd bij FOX Sports. De 55-jarige commentator deed zaterdag verslag van Jong PSV - Excelsior en liet zich seksistisch uit over verzorgster Suzanne Huurman van PSV. Dat leverde hem de nodige kritiek op.

Westerman stak van wal toen Huurman het veld betrad om Kristofer Kristinsson te verzorgen. "Of zou hij gewoon graag verzorgd willen worden door de knappe verzorgster? Die spelers heb je ook. Ik ga er gewoon bij liggen, in de hoop dat ik haar even diep in de ogen kan kijken. En mijn move na de wedstrijd mag maken", zei hij. "Wie wil dat niet, samen met haar lopen? Kristinsson is net bij de club, en heeft het nu al voor elkaar. Potverdorie, jaloers!"

Zelf gaat de commentator nu door het stof, na de vele kritiek die het commentaar hem heeft opgeleverd. "Ik snap dat mijn opmerkingen inmiddels echt niet meer kunnen", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Ik ken Suzanne ook al een poosje, maar snap dat mijn opmerkingen inmiddels echt niet meer kunnen. Als ik mensen daarmee heb beledigd of boos gemaakt, bij dezen mijn welgemeende excuses."

FOX Sports was ook niet blij met het commentaar. "We vonden het ongepast en hebben dat ook direct aan hem laten weten", zegt een woordvoerder. "Koert begrijpt dat ook en heeft daar inmiddels zijn welgemeende excuses voor aangeboden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen