'PSV zet vol in op de komst van FC Augsburg-verdediger Max'

31 augustus 2020, 07:47

PSV hoopt de komst van FC Augsburg-back Philipp Max op korte termijn rond te maken. De Eindhovenaren willen het liefst vandaag (maandag) nog een akkoord bereiken met de Duitse club over de transfersom van de drievoudig international. Vervolgens moet er in elk geval nog een centrale verdediger en middenvelder aan de selectie van Roger Schmidt worden toegevoegd.

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. Eerder werden er al voorzichtige links gelegd, maar volgens de ochtendkrant en ook weekblad Voetbal International is er nu definitief ingezet op de komst van Max, voor wie PSV zo'n 7,5 miljoen euro over had en FC Augsburg zo'n tien miljoen wilde hebben. Als dat tot een akkoord komt, wordt hij zo spoedig mogelijk medisch gekeurd. Voor Mauro Júnior geldt dat zijn basisplaats dan vermoedelijk komt te vervallen.

Max is een aanvallend ingestelde linksachter die al vijf jaar bij FC Augsburg voetbalt. De Duitser maakte het afgelopen seizoen veel indruk door in competitieverband acht keer te scoren en vijf assists te verzorgen. De voorbije jaren is Max aan diverse grote Europese clubs gelinkt, maar zijn toekomst ligt mogelijk in het Philips Stadion.

Overige transfers

De komst van Max is na Yvon Mvogo de tweede transferslag die wordt geslagen, waarbij er nog minimaal twee bij moeten komen. De Koreaan Kim Min-Jae was ook in beeld om de vacature centraal achterin te vervullen, maar hij is met vijftien miljoen euro simpelweg te duur om in te lijven voor de Eindhovenaren. Ook vanuit Engeland is interesse voor de boomlange verdediger en die clubs hebben meer financiële mogelijkheden.

Lees ook'ADO Den Haag gaat aan de haal met PSV'er Rigo'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen