ADO Den Haag geeft Kishna (25) een kans op revanche

31 augustus 2020, 14:53   Bijgewerkt: 31 augustus 2020, 16:19

ADO Den Haag geeft Ricardo Kishna een nieuwe kans in de Eredivisie. De buitenspeler was deze zomer transfervrij na zijn vertrek bij SS Lazio, waar hij lang met zwaar blessureleed kampte. In de Hofstad is hij uit op revanche, al was het alleen al omdat hij op basis van een eenjarig prestatiecontract terugkeert, waar wel de optie voor nog een extra seizoen in op is genomen.

Dat heeft ADO Den Haag laten. "Dat prestatiecontract onderstreept dat hij echt van goede wil is. Hij wil écht weer naar ADO Den Haag, de club waar hij vandaan komt en waar zijn hart ligt", aldus Martin Jol over de komst van Kisha. "We zijn ervan overtuigd dat Ricardo in de toekomst het verschil bij ons kan maken, maar het belangrijkste is dat hij eerst wedstrijdfit wordt. Daar gaan we met hem mee aan de slag. We hopen dat hij zo snel mogelijk wedstrijdfit zal zijn, maar hij krijgt de tijd die hij nodig heeft."

De buitenspeler speelde bijna tien jaar in de jeugdopleiding van ADO Den Haag, alvorens hij in 2010 overstapte naar Ajax, waar hij doorbrak als betaald profvoetballer. Daar verdiende hij een transfer naar SS Lazio, maar door veel blessureleed werd zijn periode daar geen succes. Hij werd verhuurd aan OSC Lille en ADO Den Haag, maar dat bracht hem weinig verandering. De buitenspeler is blij om terug te zijn op het oude nest, waar hij voor zijn derde periode staat.

"Voetbal staat bij mij altijd op één en dat geldt ook voor ADO Den Haag. Ik kom hier met twee doelen: wedstrijdfit worden en van waarde zijn voor deze mooie club. Ik heb er vertrouwen in dat dit gaat lukken", aldus de aanvaller. "Ik wilde direct weer naar ADO Den Haag. Ik ken er veel mensen en het voelt vertrouwd. Omdat het mijn laatste club was, heb ik ook het gevoel dat ik niet echt ben weggeweest. Ik voelde me vorig seizoen nog enorm betrokken bij de club en zat daarom ook vaak op de tribune. ADO Den Haag is gewoon mijn club. Dat de club nu ook weer op natuurgras speelt, maakt mij nóg blijer met mijn terugkeer."

In september 2017 speelde hij zijn laatste optreden in de Eredivisie, toen hij tegen Ajax een hele zware kruisbandblessure opliep namens ADO Den Haag. Sindsdien maakte hij amper nog speelminuten op het hoogste niveau van Nederland. Het wordt de zoveelste transfer bij ADO Den Haag, waar een stille revolutie aan de gang is momenteel. Onder andere Jonas Arweilier, Kees de Boer, Amar Catic en Boy Kemper kwamen al naar Den Haag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen