Huiswerk voor Slot: "Kiev niet in competitie die ik dagelijks volg"

31 augustus 2020, 19:49

Arne Slot moet zijn huiswerk nog doen voor het duel met Dinamo Kiev in de voorronde van de Champions League. Tijdens de loting voor de derde ronde van het kwalificatietoernooi werd AZ aan de nummer twee van Oekraïne gekoppeld. Dat de Alkmaarders over ruim twee weken aan de bak moeten, is Slot wel duidelijk.

Kiev won recentelijk de Oekraïense Supercup ten koste van Shakhtar Donetsk, de regerend landskampioen. "En dat zegt toch wel iets", laat Slot weten aan het Algemeen Dagblad. "Want Shakhtar is een ploeg die indruk maakte in de Europa League en daarin tot de halve finales is gekomen. Dat is ook voor nu even de enige indruk die ik van de ploeg heb want ze spelen niet in een competitie die ik dagelijks volg." Slot benadrukt dat Oekraïne een goede competitie heeft. "Kiev heeft veel internationals en het is een land dat het de laatste jaren aardig doet in de kwalificatierondes."

Corona

Net als tegen Viktoria Plzen wordt het affiche beslist over één duel, met als enig verschil dat AZ deze keer uit speelt. Vanwege corona wordt dat een reis met beperkingen. "De manier waarop we daar mee omgaan wordt voor ons als bijna een tweede natuur. Vorig jaar hebben we ook steeds in Den Haag gespeeld bijvoorbeeld. En een Europese wedstrijd is al een soort quarantaine. Je gaat via een andere ingang bij Schiphol een vliegtuig binnen en hebt dan in het land eigenlijk nauwelijks contact met de bevolking want je verblijft voornamelijk in het hotel. Bij de traditionele stadswandeling zullen we deze keer nergens naar binnen gaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen