Lot kan bepalend zijn in Nations League, Silva positief

31 augustus 2020 – Als alles tegenzit, kan loting resultaten voor de Nations League bepalen. Dat heeft de UEFA besloten voor het geval dat nationale ploegen door toedoen van het coronavirus geen team op de been kunnen brengen. Voor het zover is, worden eerst een paar andere stappen genomen.

Lot kan bepalend zijn in Nations League, Silva positief

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Het coronavirus kan ervoor zorgen dat meerdere spelers of hele teams in quarantaine moeten, waardoor er niet gevoetbald kan worden. Om dat zoveel mogelijk te voorkomen, gaat de UEFA akkoord met wedstrijdselectie van dertien spelers (inclusief keeper). Als dat onmogelijk is, kijkt de UEFA naar een nieuwe datum. Neutraal terrein is daarbij een optie.

Wanneer ook die mogelijkheid vervalt, gaat de tuchtcommissie van de UEFA zich buigen over wie verantwoordelijk is voor het niet doorgaan van de wedstrijd. Indien deze vraag niet beantwoord kan worden, moet loting de uitslag (1-0, 0-1 of 0-0) de uitslag bepalen. Het kan ook gebeuren dat een arbiter positief test op corona. De UEFA mag dan een scheidsrechter aanstellen uit een van de landen die tegen elkaar spelen.

Bovenstaand protocol is ook van kracht voor de EK-kwalificatiewedstrijden van de vrouwen en O21-ploegen.

David Silva test positief
David Silva is zijn nieuwe avontuur bij Real Sociedad met een domper begonnen. De 34-jarige Spanjaard heeft het coronavirus onder de leden. Volgens Sociedad vertoont de middenvelder geen symptonen en zit hij in isolatie.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd