'Til wil zich via SC Freiburg weer in kijker Oranje spelen'

1 september 2020 – Voor Guus Til lonkt een transfer naar de Bundesliga. De 22-jarige middenvelder van Spartak Moskou is hard op weg naar SC Freiburg. Alleen een medische keuring kan nog roet in het eten gooien. De oud-speler van AZ laat zich voor twee seizoenen verhuren en hoopt zich in Zuid-Duitsland weer in de kijker van het Nederlands elftal te spelen.

'Til wil zich via SC Freiburg weer in kijker Oranje spelen'

Dat weet De Telegraaf. Volgens de krant ligt er een mondeling akkoord tussen beide clubs op tafel. Ook het Algemeen Dagblad meldt dat Til op weg is naar Freiburg. De medische keuring kan nog een dingetje zijn, omdat Til afgelopen zaterdag uitviel met een enkelblessure. Al wel is gebleken dat de kwetsuur niet ernstig is.

Til wekte ook de interesse van PSV, Feyenoord en Rangers. De enkelvoudig international van Oranje wilde in het buitenland actief blijven nadat zijn transfer naar Spartak Moskou niet naar verwachting is verlopen. Hij kende een moeizaam eerste jaar en ook in het nieuwe seizoen veranderde het perspectief niet. Til kreeg in zijn Russische periode onder andere te maken met een trainerswissel en een nieuwe technisch directeur. In de Bundesliga hoopt Til op betere tijden, met als ultieme doel weer in beeld komen bij Oranje.

Bundesliga

gerelateerd