Roda JC haalt Roulaux binnen, jonge Fransman voor Utrecht

2 september 2020, 10:42

Roda JC heeft zich dinsdag officieel versterkt met Youri Roulaux. De 21-jarige keeper komt per direct transfervrij over van Jong PSV en tekent een contract voor één jaar, met de optie voor nog een extra seizoen. Hij wordt mede gehaald vanwege de blessure die huurling Jan Hoekstra in zijn eerste optreden al opliep.

Dat heeft Roda JC bekend gemaakt. De van FC Groningen gehuurde Hoekstra viel tegen Jong Ajax (0-4) uit, waardoor Loek Hamers de enige doelman was bij de Limburgers. "Indien er iets met Loek was gebeurd hadden we geen doelman meer kunnen inbrengen. We zijn blij dat we de komst van Youri vandaag rond hebben kunnen maken", aldus technisch directeur Jeffrey van As over de kersverse aanwinst. 

Aanwinst FC Utrecht

Ook uit de Domstad kwam contractnieuws: middenvelder Albert Lottin (19) voegt zich per direct bij Jong FC Utrecht. De Fransman tekent een contract tot en met 2023. Afgelopen seizoen kwam hij tot drie optredens in de Ligue 1 namens Girondins de Bordeaux, waardoor hij logischerwijs wordt gezien als groot talent.

"We zijn er trots op dat Albert in onze plannen met hem gelooft en hebben veel vertrouwen in de samenwerking", aldus technisch directeur Jordy Zuidam. "Hij sluit eerst aan bij Jong FC Utrecht, om vlieguren te maken en om zich aan te passen aan een nieuwe omgeving, speelstijl en nieuwe club. We zijn ervan overtuigd dat hij zich snel kan ontwikkelen tot een eerste elftalspeler."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen