Fortuna stunt opnieuw en haalt Rienstra (30) binnen

1 september 2020, 18:31

Fortuna Sittard heeft opnieuw een fraaie slag geslagen op de transfermarkt. Nadat het eerder al stuntte met de komst van Mats Seuntjens, Emil Hansson en Sebastian Polter is Ben Rienstra (30, op archiefbeeld) de volgende grote aankoop van de Limburgers. De man die de Eredivisie in de vorige zomer nog verliet als captain van sc Heerenveen tekent een driejarig contract in Sittard.

Dat heeft Fortuna Sittard bekend gemaakt. "Ik ben trots dat ik de komende jaren voor Fortuna Sittard mag gaan spelen. Ik heb veel zin in dit nieuwe project en ik hoop dat ik mijn steentje kan bijdragen aan de groei die de club de afgelopen jaren heeft ingezet", aldus Rienstra, die overkomt van Kayserispor, waar zijn verbintenis nog een jaar doorliep. Hoeveel er voor hem betaald wordt, is niet bekend. 

"Het was er een van de lange adem, maar we zijn blij dat het nu rond is", vertelt technisch manager Sjors Ultee over de deal. "We voegen met Ben een ervaren leider toe aan onze selectie. Wij zijn continue op zoek naar de juiste balans tussen ervaring en jong talent. De kwaliteiten van Ben sluiten daar perfect op aan."

Rienstra is de volgende grote naam die Fortuna Sittard haalt, aangezien hij eerder bij AZ, Heracles Almelo, Willem II en sc Heerenveen speelde. De Friezen incasseerden een jaar geleden nog een half miljoen euro voor de middenvelder. Ook Roel Janssen (VVV-Venlo), Mike van Beijnen (Genclerbirligi) en Zian Flemming (PEC Zwolle) werden deze zomer al binnengehaald door het ambitieuze Fortuna Sittard.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen