Aké koestert geen wrok: "Ik heb het wel aan mezelf bewezen"

2 september 2020, 08:37   Bijgewerkt: 2 september 2020, 13:19

Nathan Aké koestert geen wrok tegen zijn criticasters. Toen hij op zestienjarige leeftijd Feyenoord verruilde voor Chelsea, kwamen er zelfs Kamervragen. Voor de nu 25-jarige verdediger werd het uiteindelijk een succesvolle route. Vorige maand trok Manchester City hem aan. "Maar ik teken niet bij City met het gevoel dat ik anderen heb bewezen dat het dus wel kan. Helemaal niet", aldus Aké.

"Ik heb het wel aan mezelf bewezen. Ik ben iemand die graag een challenge wil aangaan", vervolgt de mandekker tegenover het Algemeen Dagblad. "Dat was al zo toen ik als jeugdspeler van ADO naar Feyenoord ging. Vervolgens ging ik naar Chelsea. Dan kom je op een punt dat je belangrijke beslissingen moet nemen. Blijf je bij die club of zoek je de uitdaging om op huurbasis bij een andere club stappen te zetten. Het ging bij mij via Watford en later kocht Bournemouth mij. Ik kon minuten maken in een ijzersterke competitie. Dat ik nu ook deze stap zet, is echt heel mooi."

Aké hoopt ook bij het Nederlands elftal een belangrijke rol te spelen, echter is de concurrentie achterin moordend. "Er staan grote spelers in de verdediging. Dat is mooi voor Oranje, zo hoort het ook te zijn. Maar het zit zeker in mijn hoofd om nu zelf ook de stap te zetten. Ik wil gaan pushen. Bij Manchester City en bij Oranje."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen