Meunier is geen fan: "Ik word niet warm van de Nations League"

2 september 2020, 18:23

Thomas Meunier is geen fan van de Nations League. Het toernooi is in het leven geroepen om meer spanning op de interlands te leggen, maar volgens de Belgische speler van Borussia Dortmund slaagt die missie niet. Hij stelt dat het toernooi nauwelijks leeft bij de spelers.

Zaterdag speelt Meunier met België tegen Denemarken in de Nations League. "Het draait allemaal om geld", zegt de speler tegen Sporza. "Ik kan niet zeggen dat ik er warm van word. Het voelt allemaal een beetje gecreëerd aan en het draait volgens mij allemaal om geld en business. Dat heb ik altijd al gedacht. Okay, op het einde krijg je wel een trofee, maar niemand ligt er wakker van." Vorig jaar won Portugal de finale van Nederland, terwijl nu de volgende etappe zal moeten worden genomen door de landen. "De wedstrijdkalender zit al jaren overvol. Minder wedstrijden spelen zou de kwaliteit van het voetbal net verbeteren. Zoveel mogelijk wedstrijden plannen om de mensen te plezieren, is niet het beste plan volgens mij."

Hij stelt ook dat het beter zou zijn als er overbodige duels geschrapt worden. "Ik merk al langer dan vandaag dat veel jonge spelers kraakbeenproblemen krijgen vroeg in hun carrière. Blessures komen meer en meer voor en dat ligt aan de opeenvolging van wedstrijden. Er moet een beter evenwicht gevonden worden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen