Löw laat Gosens tegen Spanje al debuteren voor Duitsland

2 september 2020, 20:40

Ondanks een poging van Ronald Koeman heeft Robin Gosens gekozen om uit te komen voor Duitsland. Bondscoach Joachim Löw laat er geen gras over groeien en stelt de vleugelspeler donderdag meteen op tegen Spanje in de Nations League. Dat heeft de coach woensdag laten weten.

De 26-jarige oud-speler van FC Dordrecht en Heracles Almelo heeft een uitstekende jaar gedraaid bij Atalanta Bergamo en was ook in beeld bij Oranje. Omdat hij een Nederlandse vader heeft mocht hij ook voor Oranje uitkomen, maar zijn keuze viel op Duitsland. "Robin zal zeker in de basis staan", zei Löw woensdag over de vleugelspeler. "Hij is goed in vorm en krijgt de kans om zich te laten zien. Hij verdient dit na een sterk seizoen in de Serie A."

Eind augustus reageerde Gosens bij BILD al op zijn keuze voor Die Mannschaft. "Koeman heeft mij gefeliciteerd met mijn seizoen en vroeg me of hij mij kon overtuigen voor Oranje te kiezen", vertelde de linksback. "Dat ik de keuze had uit twee grote voetballanden, is eigenlijk niet te geloven. Ik heb dit besluit met mijn hart genomen en gekozen voor het land waar ik het meeste gevoel bij heb. En dat is Duitsland, ik ben er tenslotte opgegroeid en mijn banden ermee zijn gewoon sterker."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen