Komst Suarez naar Groningen vrijwel rond

6 juli 2006, 18:50

Luis Suarez zal nog deze week zijn handtekening zetten onder een contract bij FC Groningen. De 19-jarige Uruguayaan is afkomstig van Nacional en was dit seizoen goed voor twaalf doelpunten. Naar verluidt betaalt moeten de Groningers ongeveer driekwart miljoen euro betalen voor de aanvaller, die momenteel op weg is naar Nederland.

Op de website van Nacional loopt zowel de Uruguayaanse clubleiding als Suarez zelf alvast vooruit op de transfer. "Dit is voor mij het goede moment om de volgende stap in mijn carrière te zetten", zegt de jonge aanvaller over zijn vertrek naar Euroborg. 

"Nederland is heel goed voor mij, niet alleen omdat ik me daar persoonlijk goed kan ontwikkelen. De Nederlandse competitie is immers ook een mooie spingplank naar de top. Hopelijk kan ik het vertrouwen dat FC Groningen in me heeft, komend seizoen terugbetalen."

In Groningen stuit Suarez onder meer op zijn landgenoot Bruna Silva. Deze Silva kwam exact een jaar geleden vanuit Uruguay naar Groningen en ontwikkelde zich sindsdien tot één van de beste vleugelverdediger van de Nederlandse competitie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen