Van der Sar hoopt snel op meer fans in de Arena

3 september 2020, 08:25

Edwin van der Sar hoopt dat Ajax na de eerste vier competitiewedstrijden het aantal bezoekende fans kan gaan opschalen. Als de eerste duels waarbij vijftienduizend mensen welkom zijn goed verlopen, hoopt de algemeen directeur van de Amsterdammers dat er meer mogeljik is bij de veiligheidsregio van Amsterdam. "Anders wordt het een hele donkere winter voor de betaald voetbalclubs."

Dat vertelde Van der Sar tijdens het tv-programma Jinek, waarin wordt gesproken over het toelaten van de fans in het stadion. Alleen al aan de losse verkoop loopt Ajax namelijk zo'n vijf ton per wedstrijd mis. "Wij worden ook getroffen", verduidelijkt Van der Sar, die erkent dat Ajax weliswaar een goed eigen vermogen heeft, maar ook zeker veel financiële pijn voelt van deze crisis. "We hebben een begroting om de top te halen. De bedragen die binnenkomen, gaan er ook uit. We moeten Champions League halen en elk jaar voor minstens 55 miljoen euro aan spelers verkopen, anders spelen wij niet quitte."

Daarom hoopt de voormalig keeper dat er na de eerste vier duels gekeken wordt of alles volgens plan is verlopen. "En als alles goed gaat, willen we graag opschalen", verzekert de directeur, die vooral het financiële aspect benadrukt. "Dat Ajax rijk is, is leuk. Maar ook wij worden getroffen." Ook voor de ambiance zou het voor de Nederlandse clubs een voordeel zijn als er weer fans in het stadion worden toegelaten. 

De Johan Cruijff ArenA biedt in een normale situatie plaats aan 55.000 supporters. Alle 41.000 seizoenskaarten die Ajax in de verkoop deed, zijn verkocht. De kans is dan ook groot dat er iets van een loting zal plaatsvinden om te bepalen welke fans naar welke duels kunnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen