Udinese verlost Ouwejan van uitzichtloze situatie bij AZ

3 september 2020, 14:02

Thomas Ouwejan (23) is voorlopig verlost van zijn uitzichtloze situatie bij AZ. De linksachter wordt komend seizoen verhuurd aan Udinese, dat bovendien een optie tot koop heeft bedongen. Door de doorbraak van Owen Wijndal belandde de verdediger op het tweede plan in Alkmaar en de laatste tijd zat hij vaak niet eens meer bij de wedstrijdselectie.

Dat maakt AZ bekend op het clubkanaal. De 23-jarige linksback gaat zodoende zijn geluk beproeven bij Unidese, waar ook de Nederlanders Bram Nuytinck, Marvin Zeegelaar, Hidde ter Avest en William Troost-Ekong onder contract staan. Tot vorig seizoen was Ouwejan in Alkmaar een vaste basisspeler. Door de stormachtige ontwikkeling van Wijndal raakte hij echter in de vergetelheid. Ook op het middenveld was er eveneens geen plekje voor hem, al maakte hij daar wel enkele minuten.

Hij werd al eens in verband gebrach met PSV, maar AZ wilde geen spelers naar een concurrent laten gaan. Eerder toonde ook Serie A-club Torino concrete interesse in de verdediger, maar werd toen als belangrijke stand-in gezien. Zelf wilde hij nog niet zo'n seizoen ingaan als stand-in, waardoor een vertrek voor de hand lag. In totaal speelde Ouwejan 110 officiële wedstrijden in de hoofdmacht van AZ. Daarin was hij goed voor drie doelpunten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen