Spartak Moskou laat Til op huurbasis naar Freiburg gaan

3 september 2020 – Guus Til vervolgt zijn loopbaan in Duitsland. SC Freiburg heeft donderdagavond de komst van de 22-jarige middenvelder wereldkundig gemaakt. De Bundesliga-club neemt de oud-speler van AZ op huurbasis over van Spartak Moskou.

Spartak Moskou laat Til op huurbasis naar Freiburg gaan

Zo komt er voor Til in elk geval een tijdelijk einde aan zijn Russische avontuur. Het is een jaar geleden dat de aanvallende middenvelder voor zestien miljoen euro de overstap van AZ naar Spartak Moskou maakte. De enkelvoudig Oranje-international raakte in de Russische hoofdstad vrij snel op een zijspoor. Afgelopen seizoen speelde hij achttien competitiewedstrijden voor Spartak, waarvan tien als basisspeler.

Bij Freiburg hoopt Til meer aan spelen toe te komen. "Ik heb van veel mensen gehoord dat Freiburg een zeer familiaire club is, dus ik ben blij er deel van te gaan uitmaken. Het tempo in de Bundesliga ligt hoog, wat goed bij mijn speelstijl past. Over het aanbod hoefde ik dan ook niet lang na te denken", aldus de voormalig AZ'er.

In Freiburg is men in zijn nopjes met de komst van Til, die met rugnummer 14 gaat spelen. "Guus is een aanvallend sterke speler met loopvermogen. Hij zal ons team met zijn multifunctionaliteit versterken", aldus sportief directeur Klemens Hartenbach. Til zal zich nog niet direct bij zijn teamgenoten voegen: de middenvelder kampt met een enkelblessure.

Bundesliga

gerelateerd