Löw voegt daad bij woord en start met Gosens tegen Spanje

3 september 2020, 20:05   Bijgewerkt: 3 september 2020, 21:40

Zoals aangekondigd maakt Robin Gosens donderdagavond zijn debuut voor het nationale team van Duitsland. De vleugelverdediger van Atalanta start in de basis tegen Duitsland. De landen nemen het in het kader van de Nations League tegen elkaar op.

Bondscoach Joachim Löw maakte in aanloop naar de interland bekend dat Gosens zou starten tegen Spanje. "Hij is goed in vorm en krijgt de kans om zich te laten zien. Hij verdient dit na een sterk seizoen in de Serie A", zei de keuzeheer. Gosens, die vanwege zijn dubbele nationaliteit ook in beeld was bij het Nederlands elftal, werd onlangs voor de eerste keer opgeroepen voor Die Mannschaft.

De naar FC Barcelona vertrokken Ronald Koeman polste Gosens voor een interlandcarrière bij Oranje. "Koeman heeft mij gefeliciteerd met mijn seizoen en vroeg me of hij mij kon overtuigen voor Oranje te kiezen. Dat ik de keuze had uit twee grote voetballanden, is eigenlijk niet te geloven. Ik heb dit besluit met mijn hart genomen en gekozen voor het land waar ik het meeste gevoel bij heb. En dat is Duitsland, ik ben er tenslotte opgegroeid en mijn banden ermee zijn gewoon sterker", zei de oud-speler van Heracles Almelo in augustus tegen BILD.

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen