Gosens houdt gemengde gevoelens over aan Duitsland-debuut

3 september 2020, 22:48   Bijgewerkt: 3 september 2020, 23:12

Duitsland en Spanje zijn de tweede editie van de Nations League begonnen met een gelijkspel. Die Mannschaft leek in Stuttgart met de overwinning aan de haal te gaan, maar door een zeer late Spaanse treffer eindigde de wedstrijd in 1-1. Bij de Duitsers maakte Robin Gosens als basisspeler zijn vuurdoop. De halve Nederlander luisterde zijn debuut op met een assist.

In aanloop naar de Nations League-wedstrijd kondigde bondscoach Joachim Löw aan dat de voor de eerste keer geselecteerde Gosens zou beginnen tegen Spanje. De keuzeheer voegde woord bij daad en startte donderdagavond met de oud-speler van FC Dordrecht en Heracles Almelo. Verder verschenen veel bekende namen aan de aftrap, ondanks dat de meeste spelers van Bayern München en RB Leipzig rust kregen.

Leroy Sané was de Bayern-speler die wel in actie kwam. Hij kreeg de eerste goede kans van de wedstrijd. Zijn inzet werd door David De Gea vakkundig over de lat getikt. Aan de andere kant was Rodrigo Moreno dicht bij de openingstreffer, maar de aanvaller twijfelde te lang waardoor de kans verloren ging. Waar in de eerste helft niet gescoord werd, was het kort na rust wel direct raak.

Het was Timo Werner die vijf minuten na rust de score opende. Na goed terugleggen van Gosens schoof hij de bal langs De Gea. Met de inbreng van onder meer Ansu Fati (17) probeerden de Spanjaarden de gelijkmaker te forceren, maar Duitsland hield vrij eenvoudig stand. Tot diep in blessuretijd. Toen sloeg José Gayá toe, waardoor de wedstrijd in 1-1 eindigde.

Oekraïne - Zwitserland 2-1

De andere wedstrijd in Groep 4 van Divisie A eindigde in een 2-1 overwinning voor Oekraïne. Met een hakbal brak Andrey Yarmolenko na een kwartier de ban, waarna Haris Seferovic vlak voor rust Zwitserland langszij schoot. Oleksandr Zinchenko, oud-speler van PSV, scoorde halverwege de tweede helft de winnende goal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen