AD: Wijnaldum én Memphis dicht bij overstap naar FC Barcelona

4 september 2020, 07:38

De Nederlandse enclave bij FC Barcelona wordt nog wat groter. Zowel Georginio Wijnaldum als Memphis Depay staat voor een overstap naar de Catalaanse club, zo schrijft het Algemeen Dagblad in zijn vrijdageditie. De Oranje-internationals, goede vrienden van elkaar, zijn dicht bij een akkoord met Barça.

In Camp Nou worden Wijnaldum en Memphis herenigd met Ronald Koeman, sinds kort de trainer van FC Barcelona. De zaakwaarnemers van de spelers spraken volgens de bovengenoemde krant al uitvoerig met de club. Wijnaldum wilde donderdag tijdens de persconferentie van het Nederlands elftal niets kwijt over de vermeende interesse van Barça. De middenvelder, die nog voor één jaar vastligt bij Liverpool, wordt al geruime tijd in verband gebracht met de nieuwe club van Koeman.

Ook Memphis is de laatste tijd gelinkt aan FC Barcelona, maar niet zo veelvuldig als Wijnaldum. De Catalanen zouden al maanden voor de komst van Koeman contact hebben opgenomen met zijn management. Net als zijn Oranje-collega ligt de aanvaller van Olympique Lyon nog één jaar vast bij zijn club. Derhalve is hij voor relatief weinig geld op te pikken in Frankrijk. Beide spelers vallen in de prijscategorie tussen de 10 en 30 miljoen euro. Barça, dat financieel zware tijden kent, kan de Oranje-internationals pas aantrekken als het zelf eerst een paar spelers verkoopt.

Barça nam deze week al afscheid van Ivan Rakitic, terwijl ook Arturo Vidal en Luis Suárez op weg zijn naar de uitgang. De routiniers lijken op weg naar respectievelijk Inter en Juventus. Lionel Messi, om wie zoveel te doen is de laatste tijd, mag daarentegen niet vertrekken en lijkt nu toch niet onwelwillend tegenover een langer verblijf te staan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen