Barça-gate: Josep Bartomeu beschuldigd van corruptie

4 september 2020, 08:07   Bijgewerkt: 4 september 2020, 09:15

Er wordt steeds meer aan de stoelpoten van Josep María Bartomeu gezaagd. De voorzitter van FC Barcelona wordt door de Catalaanse politie beschuldigd van corruptie, schrijft El Mundo. Een flinke klap voor de preses, die mede vanwege de situatie rond Lionel Messi al hevig onder vuur ligt.

Zo heeft de Barça-gate er een nieuw hoofdstuk bij. Bartomeu zou een pr-bureau hebben ingehuurd om zijn naam te zuiveren en 'tegenstanders' in een negatief daglicht te stellen. Onder meer Lionel Messi, Josep Guardiola, Gerard Piqué werden op social media aangevallen. Daarvoor zou het pr-bureau, I3 Ventures, een miljoen euro hebben gekregen. Accountantskantoor Pricewater House Coopers deed onderzoek naar de aantijgingen, maar vond geen bewijzen voor de lastercampagne.

Daarmee leek het boek gesloten, maar het laatste woord is nog zeker niet gezegd. Bartomeu wordt nu beschuldigd van het doen van een betaling die zes keer hoger ligt dan wat gebruikelijk is in de markt. Aan deze en/of andere deals zou Bartomeu zelf ook hebben verdiend. Door de nieuwe beschuldiging is de positie van de voorzitter nog wankeler. In maart volgend jaar komt er hoe dan ook een einde aan het dienstverband van de Bartomeu bij Barça. Dan vinden nieuwe presidentsverkiezingen plaats. Maar haalt Bartomeu het einde van zijn termijn wel?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen