Driessen ergert zich aan Van Gaal: 'Genânte sollicitatie'

4 september 2020, 08:31

Een aantal dagen geleden werd bekend dat Louis van Gaal openstaat voor een rentree als bondscoach van het Nederlands elftal. Valentijn Driessen is niet te spreken over de wijze waarop de 69-jarige pensionado zijn interesse kenbaar heeft gemaakt. Een gênante sollicitatie, zo noemt de chef voetbal van De Telegraaf het zelfs.

Arno Vermeulen maakte zondag bij Studio Voetbal bekend dat Van Gaal zou nadenken over het verzoek, mocht de KNVB hem benaderen. 'Waarom zegt Van Gaal zoiets als hij niet is benaderd en niet weet of hij 'ja' zegt? Helemaal omdat hij weet welke dynamiek zijn woorden teweegbrengen. Maar dat is natuurlijk de bedoeling. Het is een staaltje egotripperij. Door de deur op een kier te zetten, weet hij dat zijn naam continu als een schaduw boven het sollicitatieproces zal hangen', schrijft Driessen in zijn column.

Van Gaal heeft volgens de journalist als ware de sollicitatieprocedure gekaapt, waardoor directeuren Eric Gudde en Nico-Jan Hoogma in een lastig parket zitten. 'Die twee zullen verketterd worden als ze hem niet benaderen. Zeker omdat alle slippendragers van Van Gaal al opgewonden staan te kwijlen om hem te begroeten als bondscoach', schrijft Driessen, die vindt dat Van Gaal zich had moeten stilhouden.

Verder ergert Driessen zich aan aan de 'arrogantie' van de mededeling van Van Gaal. 'Mijnheer Van Gaal gaat pas nadenken over zijn beschikbaarheid voor het bondscoachschap als hij ervoor wordt gevraagd. Nadenken over eventuele beschikbaarheid. Zeg gewoon of je beschikbaar bent of niet in plaats van hard to get te spelen. En sta je ter beschikking, dan hangt van de gesprekken met Gudde en Hoogma af of je op de meest begeerde hot seat in trainersland gaat zitten.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen