Letschert legt keuze voor AZ uit: "Zij wilden héél graag terug"

4 september 2020, 10:26

Eerder dan hij ook zelf had verwacht keert Timo Letschert terug in de Eredivisie. De 27-jarige verdediger zou aanvankelijk zijn contract bij Hamburger SV verlengen, maar is de komende jaren bij AZ te bewonderen. Zijn keuze heeft hij niet alleen op sportieve gronden gemaakt.

Dat vertelt de AZ-aanwinst in een interview met De Telegraaf. Letschert zou eigenlijk twee jaar langer bij HSV blijven. "Dat waren HSV en ik al overeengekomen, dat was zelfs al naar buiten toe gecommuniceerd. We moesten alleen nog even promoveren. Maar in de slotfase van de competitie hebben we het gigantisch verprutst en ging het hele feest niet door", legt hij uit.

Na de gemiste promotie ging Letschert om tafel met zijn vriendin. "Zo van: wat nu? Wilde ik alles op alles zetten om nog iets te bereiken in het buitenland, of wilde ik voor mijn gezin kiezen én een hele mooie sportieve uitdaging aangaan? Het werd het laatste", aldus Letschert. "Ik heb een stiefdochter van negen en een zoon van vier. Ik merkte dat zij wel héél graag terug wilden naar Nederland en ik zeg je eerlijk: dat doet wel wat met je als vader. Dat gaf de doorslag."

Letschert stond eerder in zijn loopbaan al een paar keer in de belangstelling van AZ. "Maar toen heb ik andere keuzes gemaakt, kwam er iets anders op mijn pad. Ik denk dat we een heel mooi seizoen tegemoet kunnen gaan. Het is fantastisch dat je als club om de bovenste plekken kunt strijden. Dat heeft AZ afgelopen seizoen in Nederland bewezen en die lijn willen we nu doortrekken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen