Pröpper blij met komst Veltman naar Brighton: "Brengt ervaring"

4 september 2020, 21:53

Davy Pröpper heeft Joël Veltman met open armen ontvangen bij Brighton & Hove Albion. De middenvelder is dolblij met de komst van zijn collega-international, die deze zomer Ajax verruilde voor een driejarig contract bij de Engelse middenmoter. Veltman is volgens Pröpper een 'enorm goede versterking'.

"Hij brengt ons een karrenvracht aan ervaring", zegt Pröpper op de website van Brighton. "Hij heeft veel prijzen in Nederland gewonnen, dus hij neemt ook de nodige winnersmentaliteit mee. Hij is goed aan de bal, maar dat is logisch als je doorbreekt bij Ajax. Daarnaast wint hij ook zijn duels, een typische verdediger dus. Dat liet hij ook zien in de Champions League, waar hij sterk presteerde."

Die ervaring in het miljoenenbal is belangrijk om te kunnen presteren in de loodzware Premier League, bevestigt Pröpper. "Het is een grote stap van de Eredivisie naar de Engelse competitie." Brighton eindigde afgelopen seizoen op de vijftiende plaats in de Premier League, zeven punten verwijderd van de gedegradeerde nummer achttien Bournemouth. Bij de club aan de Engelse zuidkust is Veltman ook ploeggenoot van Alireza Jahanbakhsh, die zich in 2018 kroonde tot topscorer van de Eredivisie. Hij mag echter deze zomer vertrekken.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen