Nederland wint ook zonder Koeman en verslaat Polen simpel: 1-0

4 september 2020, 22:36

Het Nederlands elftal kan ook winnen zonder Ronald Koeman. In de eerste interland na het vertrek van de coach naar FC Barcelona liet Oranje vrijdagavond zien op dezelfde voet verder te willen en was in de Nations League-wedstrijd heer en meester tegen Polen. Alleen in de eindfase scoorde het geen ruime voldoende, waardoor alleen Steven Bergwijn op het scoreformulier kwam: 1-0.

Wennen. Dat was het sleutelwoord in de Johan Cruijff ArenA vrijdagavond. Wennen aan de eerste interland in 2020. De eerste interland zonder bondscoach Ronald Koeman. Zonder publiek in Amsterdam. Aan de anderhalve meter die werd gehouden tijdens het volkslied. En wennen op het veld voor de spelers, die vooraf al hadden aangekondigd dat enkele automatismen in de afgelopen 290 dagen toch wel enigszins waren verdwenen.

Ondanks dat Lodeweges geen verrassingen in zijn opstelling had en koos voor ervaring – dus geen debutanten -, kon Oranje niet echt gevaarlijk worden, een duidelijk veldoverwicht ten spijt. Polen beperkte zich vooral tot tegenhouden en counteren, iets wat via Krzysztof Piatek een gevaarlijk schot opleverde na een half uur. De spits maakte het Cillessen moeilijk vanaf twintig meter, maar de goalie deed wat hij moest doen.

Aan de andere kant drong Oranje aan, zonder echt gevaarlijk te worden. Pas op slag van rust was er weer een ouderwetse combinatie tussen Memphis en Frenkie de Jong, maar de middenvelder van FC Barcelona schoot op de paal. De spits van Lyon was ondanks zijn blessure en het vertrek van vertrouweling Koeman nog altijd de gevaarlijkste man bij Oranje en versierde diverse vrije trappen.

Het was een beloning voor het overwicht van het Nederlands elftal, dat in de tweede helft de druk opvoerde richting Polen, dat steeds meer overtredingen nodig had om de voorhoede van Nederland af te stoppen. Ondanks de voorsprong van het Nederlands elftal bleven de verhoudingen op het veld onveranderd, waarbij Lodeweges Van de Beek bracht voor Bergwijn om nog meer grip te krijgen.

De interim-bondscoach scoorde een ruime voldoende bij zijn eerste interland als eindverantwoordelijke, want Oranje had de boel goed op orde. Zoals aangekondigd wil de ploeg op dezelfde voet verder in de Nations League, richting het EK 2021 en ook het WK in Qatar een jaar later. Onder vreemde omstandigheden werd de 'nieuwe' periode daarin goed gestart, ondanks bijzondere alle variabelen. Daarmee is de voorbode goed, want de eerste interland onder Koeman werd destijds verloren. Een nieuw én goed begin zonder Koeman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen