Van Dijk tevreden met 'professionele overwinning' Oranje

4 september 2020, 22:52

Virgil van Dijk is tevreden met de zege van het Nederlands elftal op Polen vrijdagavond in de Nations League. De centrale verdediger stelt dat er simpelweg weinig af te dingen was op de 1-0 overwinning. "Een professionale overwinning", was het oordeel van de aanvoerder.

Dat deed hij direct na het duel met Polen, waarin Oranje met 1-0 won dankzij een treffer van Steven Bergwijn. "Het creëren van kansen hadden we beter kunnen doen", noemde Van Dijk wel als kritisch punt. Het overwicht werd in zijn ogen te weinig uitgedrukt in de score. "We moeten ons belonen met een extra goal. Maar we staan hier met een overwinning en hebben de nul gehouden."

Van Dijk zag bovendien een 'volwassen' Oranje in de Johan Cruijff ArenA. "We laten de bal goed rondgaan, ook onder druk. We raken niet in paniek", aldus de verdediger, die ook vindt dat interim-coach Dwight Lodeweges het prima deed. "Hij is de baas, dat respect heeft hij al. En dat doet hij uitstekend, wat hij daarvoor ook al deed. Het is prettig werken met Dwight."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen