Ajax blijft ongeslagen en toont zich klaar voor Eredivisie-start

5 september 2020, 15:59

Ajax heeft zaterdag de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. Op De Toekomst waren de Amsterdammers met 1-0 te sterk voor FC Augsburg. Zakaria Labyad maakte vanaf de strafschopstip het enige doelpunt van de wedstrijd.

Erik ten Hag had tegen de Duitse tegenstander niet de beschikking over enkele belangrijke krachten. Zo ontbraken onder anderen Perr Schuurs, Quincy Promes, Dusan Tadic en Ryan Gravenberch vanwege interlandverplichtingen. Daley Blind, wiens ICD-kastje anderhalve week geleden tijdens het oefenduel met Hertha BSC afging, was er eveneens niet bij.

Desalniettemin trad Ajax met een sterk team aan tegen Augsburg. De Amsterdammers namen na ruim een kwartier de leiding nadat Daniel Caligiuri hands maakte in het strafschopgebied. De penalty die volgde, werd onberispelijk tegen de touwen geschoten door Labyad. Beide teams creëerden in het restant van de eerste helft nog een paar kansjes, maar meer doelpunten vielen niet. Ook het tweede bedrijf ging voorbij zonder al te veel grote mogelijkheden. Alfred Finnbogason had in blessuretijd nog de gelijkmaker op de schoen, maar zijn inzet ging recht op André Onana af.

Zo zit voor Ajax de voorbereiding op het nieuwe seizoen erop. De Amsterdammers wonnen acht van de negen oefenwedstrijden en speelden eenmaal gelijk. Volgende week zondag start Ajax het Eredivisie-seizoen met een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen