Van den Berg draagt met goal steentje bij aan zege Liverpool

5 september 2020, 18:17

Liverpool heeft zaterdag de voorbereiding op het nieuwe seizoen afgesloten met een ruime zege. Zonder een aantal internationals was het team van trainer Jürgen Klopp met 7-2 te sterk voor Blackpool. Twee Nederlanders kregen speeltijd bij The Reds: Ki-Jana Hoever en Sepp van den Berg. Laatstgenoemde nam het laatste doelpunt voor zijn rekening.

Onder meer Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum, Trent Alexander-Arnold en Andy Robertson ontbraken bij Liverpool. Aan de andere kant waren onder anderen Alisson Becker, Sadio Mané, Mohamed Salah en Roberto Firmino wel van de partij. Zij startten in de basis. Evenals Hoever, die als rechtsback de hele wedstrijd speelde.

De eerste helft verliep teleurstellend voor Liverpool. Na ruim een halfuur keek de Engelse kampioen tegen een 2-0 achterstand aan. Vlak voor rust deden The Reds wat terug, waarna zij in het tweede bedrijf orde op zaken stelden. Van den Berg kwam halverwege de wedstrijd binnen de lijnen en tikte een paar minuten voor tijd van dichtbij de 7-2 binnen.

Liverpool start volgende week zaterdag het nieuwe seizoen in de Premier League met een thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde Leeds United, mogelijk de nieuwe club van Feyenoorder Crysencio Summerville.