Kieft lacht om Lodeweges: 'Heeft leven lang geen club getraind'

5 september 2020, 20:20

Tegen Polen zat Dwight Lodeweges voor het eerst als eindverantwoordelijke op de bank bij het Nederlands elftal. Dat verliep prima, aangezien Oranje in eigen land met 1-0 won in de Nations League-ontmoeting. Wim Kieft denkt echter dat het niet verstandig is om Lodeweges vast als bondscoach aan te stellen.

'Dwight Lodeweges schijnt echt een heel bijzondere trainer te zijn', schrijft de voormalig spits in zijn column in De Telegraaf. 'Die man heeft zijn leven lang geen club getraind. Ik kan me niet herinneren dat hij het ergens als hoofdcoach goed heeft gedaan.' Lodeweges trainde onder meer FC Groningen, SC Cambuur en sc Heerenveen.'Ik hoor dan dat de nieuwe bondscoach een type Koeman moet worden, maar waarom dan? En wat is een type Koeman?', stelt Kieft.

De oud-international twijfelt of het een goed idee is om Louis van Gaal aan te stellen als opvolger van Koeman. De voormalig bondscoach wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een derde dienstverband bij de KNVB. 'Als je Van Gaal haalt, dan krijg je een heel andere type coach. Die is natuurlijk veel aanweziger en dan krijg je veel meer regeltjes. Ik weet niet of de voetballers daarop zitten te wachten, maar je moet dat helemaal niet aan die voetballers vragen', oppert Kieft. 'Van Gaal is natuurlijk geen koekenbakker en heeft zich overal bewezen. Waarom zou hij er niet meer uit kunnen halen dan Koeman?'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen