Cambuur geeft statement af met slachtpartij tegen MVV

5 september 2020, 20:45   Bijgewerkt: 5 september 2020, 22:43

Er werd verwacht dat SC Cambuur dit seizoen de prestaties van afgelopen seizoen niet kon evenaren, maar vooralsnog blijkt dat niet zo te zijn. De ploeg van Henk de Jong won vorige week al van NEC en heeft ook zaterdagavond de drie punten gepakt. Dat gebeurde op overtuigende wijze in Maastricht tegen MVV: 1-7.

Cambuur miste vanavond met David Sambissa en Erik Schouten twee van de vaste verdedigers in de basis, maar daar was weinig van terug te zien. MVV speelde vorige week knap gelijk bij Almere City FC en begon niet slecht aan het duel met Cambuur. Toch ging het helemaal mis toen Robin Maulun na negentien minuten de bal via de onderkant van de lat uit een vrije trap in het doel schoot. Daarna ging het snel: in een tijdsbestek beslisten Mees Hoedemakers en Robert Mühren de wedstrijd: 0-3. Mühren maakte er ook snel zelfs 0-4 van, maar Joeri Schroijen zorgde er met een rake penalty kort voor rust nog wel voor dat ook MVV op het scorebord kwam: 1-4.

Na rust deed Cambuur het iets rustiger aan, maar liep het toch eenvoudig uit naar een ruimere marge. Jamie Jacobs kopte in de 51ste minuut de 1-5 tegen de touwen en daarna was het tijd voor Jarchinio Antonia. In de 67ste minuut liep hij een voorzet van Issa Kallon binnen en acht minuten later was hij weer doeltreffend met een fraaie stiftbal. Maulun raakte daarna ook nog een keer de paal, maar de 1-8 bleef MVV bespaard op een kansloze avond voor de Limburgers.

Cambuur geeft met de overtuigende overwinning een statement af aan de concurrentie. De ploeg kan namelijk gewoon weer worden gerekend tot de grote titelfavorieten in de Eerste Divisie. Bovendien pakt het twee clubrecords met een evenaring van het clubrecord met negen overwinningen op rij. Ook is de 1-7 een evenaring van de grootste uitzege in de clubgeschiedenis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen