Roda geeft goede start vervolg met nieuwe overwinning

5 september 2020, 23:14

Vorig seizoen beleefde Roda JC een slecht jaar in de Eerste Divisie, maar dit seizoen zit er veel meer in het vat. Vorige week begon het team van Jurgen Streppel uitstekend met een 0-4 zege bij Jong Ajax en ook zaterdag is het goed gegaan. Thuis werd er met 3-0 gewonnen van TOP Oss.

Roda brak de ban in de dertigste minuut via Stefano Marzo. De rechtsback was doeltreffend met zijn linkerbeen. Het was het begin van een uitstekende fase van Roda, dat de wedstrijd al voor rust besliste. Roland Alberg, vorige week ook al trefzeker, maakte in de 38ste minuut de 2-0. Die goal kreeg al snel een vervolg toen aanvaller Jordy Croux de wedstrijd in de 41ste minuut besliste. Na de pauze was het van de kant van Roda een stuk minder goed en daarover zal er nog wat ontevredenheid heersen in Kerkrade. In de tweede helft kreeg ook Oss namelijk goede kansen, maar het vizier stond bij die ploeg niet op scherp.

Roda kent met de tweede zege op rij een geweldige start. Het staat nu tweede in de Eerste Divisie. TOP Oss verloor vorige week al van Helmond Sport en zal zich snel moeten herpakken.