'Barça pakt door bij Memphis en Wijnaldum, kans Coutinho'

6 september 2020, 08:37   Bijgewerkt: 6 september 2020, 09:57

FC Barcelona gaat de komende week vermoedelijk de eerste spelers naar Catalonië halen. Nadat het de eerste weken onder Ronald Koeman vooral bezig was met het slijten van voetballers, wordt er oorlog verwacht op de transfermarkt. De Catalanen hopen Georginio Wijnaldum en Memphis Depay voor zo'n vijftig á 55 miljoen binnen te halen.

Dat schrijft transferspecialist Fabrizio Romano althans. De Catalanen zochten inmiddels contact met de agenten van beide Nederlanders, voor wie ze opgeteld rond de vijftig miljoen euro over hebben. De vraagprijs voor Wijnaldum zou al zijn gezakt naar zestien miljoen euro, de rest van het budget is dan beschikbaar voor de aanvaller van Lyon. Als het daadwerkelijk tot een transfer komt, schakelt Liverpool een serieus tandje bij om Thiago bij Bayern München weg te halen. Ook die geruchten doen al langer de ronde.

Lees ookWijnaldum én Memphis dicht bij overstap naar FC Barcelona

Daarnaast kwam via El Mundo Deportivo naar buiten dat Koeman tot dusver tevreden is over de ontwikkelingen van Philippe Coutinho. De Nederlandse coach is er van overtuigd dat de Braziliaan zich kan herpakken bij Barcelona en zijn niveau van bij Liverpool weer kan halen. 'Koeman vergeet niet dat hij de duurste aanwinst in de geschiedenis van de club', aldus het medium.

Coutinho zou op meerdere posities uit de voeten kunnen voor het systeem wat Koeman van plan te spelen is en kan zowel op het middenveld spelen. Het afgelopen jaar werd hij verhuurd aan Bayern München, waar hij geen vaste basisspeler was, maar wel een indrukwekkend seizoen kende. Coutinho gaf zelf ook aan weer voor zijn kans te willen gaan.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen