Almere City overwint bizarre doelpuntenregen bij Excelsior

6 september 2020, 14:06

Excelsior en Almere City FC hebben zondagmiddag voor een enorm spektakel gezorgd in de Eerste Divisie. Na minder dan veertig minuten stond de 3-4 (!) tussenstand al op het bord. De Rotterdammers kwamen eerst op een royale voorsprong (3-1), maar kwamen toch op achterstand en gingen in het tweede bedrijf uiteindelijk onderuit: 4-6.

Zodoende kan de zege op Jong PSV (1-6) geen goed vervolg worden gegeven door de Kralingers. Net als vorige week maakte Elías Már Ómarsson meerdere doelpunten, al had hij ditmaal na achttien minuten al twee goals op het scoreformulier gezet. Op dat moment stond Excelsior op een 3-1 voorsprong, maar gaf het die in het restant van de eerste helft volledig uit handen.

In het krankzinnige duel vielen de doelpunten als rijpe appelen, mede door veelal knullig verdedigen aan beide kanten. Excelsior had bij de pauze op voorsprong kunnen staan, aangezien het de paal én de laat raakte. In een veel saaier tweede bedrijf ontsnapte Excelsior eerst nog aan de vijfde tegengoal toen Thomas Verheydt in het zijnet schoot voor open doel.

Toch kwam er in de laatste tien minuten weer spektakel: Xian Emmers liep alsnog de vijfde goal binnen van Almere, gevolgd door een rake kopbal van Ómarsson, die zijn vijfde van de competitie binnenwerkte. Omdat in de daaropvolgende aanval Tim Receveur in de verre hoek knap raakschoot (4-6), was het bizarre en doelpuntrijke duel dan toch definitief beslist. Voor de ploeg van Ole Tobiassen is het de eerste zege in de Eerste Divisie, voor Excelsior de eerste nederlaag.