Jong Oranje heeft Chong niet meer nodig tegen Noorwegen

6 september 2020, 14:34

Tahith Chong ontbreekt ook tegen Jong Noorwegen bij Jong Oranje komende week. De veelbesproken buitenspeler van Werder Bremen zou eigenlijk aansluiten na het duel met Wit-Rusland, maar dat gebeurt uiteindelijk toch niet. Anders zouden er fitte spelers op de tribune moeten plaatsnemen.

Cody Gakpo, Daishawn Redan, Javairo Dilrosun en Deyovaisio Zeefuik keren wel gewoon terug in de selectie van Marcel Groninger. Het Bundesliga-trio was afwezig bij de trip naar Wit-Rusland vanwege de coronaregels in Duitsland, terwijl Gakpo met een lichte blessure kampte. Het viertal sluit weer aan voor het duel met Jong Noorwegen.

Normaliter zou ook Chong – om wie veel ophef was over zijn al dan niet deelname aan de twee interland van Jong Oranje – aansluiten, maar zijn inbreng is niet meer nodig. 'Hiertoe is besloten omdat trainer Marcel Groninger op dit moment over een volledig fitte selectie kan beschikken en er volgens het UEFA-reglement slechts negen spelers op de bank kunnen plaatsnemen tijdens EK-kwalificatiewedstrijden', staat in het statement van de KNVB te lezen.

Lees ookJong Oranje krijgt dispensatie

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen