Ten Cate hoopt op KNVB: "Zal het enorme eer vinden"

6 september 2020, 16:52

Eerder vandaag (zondag) liet Henk ten Cate al weten dat hij nog niet officieel benaderd is door de KNVB om de nieuwe bondscoach te worden, maar volgens diverse geruchten maakt hij een goede kans om het te worden. De ervaren hoofdtrainer hoopt op een telefoontje uit Zeist.

Eerder vandaag kwam het nieuws naar buiten dat de spelersraad Ten Cate naar voren heeft geschoven als nieuwe trainer. "Ik ben niet benaderd vanuit Zeist, maar zal het een enorme eer vinden", is zijn duidelijke reactie bij FOX Sports. "Ik ben positief verrast. Ik heb niks van de spelers zelf gehoord maar ik vind het in de huidige tijd heel prettig dat spelers naar hun mening gevraagd wordt. Dat is bij een bond veel belangrijker dan bij een club omdat spelers jarenlang voor de bond spelen."

Hij kent Dwight Lodeweges, die nu interim-coach is, ook al. "Ik vind het een plezierig mens en een goede trainer", zegt Ten Cate over de geboren Canadees. De 65-jarige Ten Cate was eerder ook al in beeld bij de KNVB, maar de bond koos toen voor Dick Advocaat. "Het is geen geheim dat ik dit een aantal jaar geleden al wilde doen maar dat is mislukt. Het is de meest eervolle baan die er is. Het is een leuk team, zeer beloftevol en ik denk dat er nog veel meer in het vat zit. Er valt heel veel uit deze groep te halen."

Lees ook: Ten Cate is nog niet benaderd door de KNVB

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen