Southgate: Foden en Greenwood kregen geen vrouwelijk bezoek

7 september 2020, 16:01

Gareth Southgate heeft bevestigd dat Phil Foden (Manchester City) en Mason Greenwood (Manchester United) zijn teruggestuurd naar Engeland. De twee reizen niet mee naar Denemarken vanwege het overtreden van de coronaregels. Bondscoach Southgate ontkent echter dat het duo vrouwen heeft uitgenodigd in het spelershotel in IJsland, waar Engeland zaterdag de opener van de Nations League speelde.

Engeland speelt morgen (dinsdag) in en tegen Denemarken het tweede duel van de Nations League. Dit gebeurt dus zonder Foden en Greenwood. "Deze ochtend werd mij verteld dat de twee de coronaregels hebben overtreden", vertelt Southgate aan Sky Sports. "We moesten snel zorgen dat zij geen enkele interactie met de rest van het team kregen, anders konden we niet trainen. Ik begrijp dat het jonge jongens zijn, maar in deze pandemie moet iedereen zijn verantwoordelijkheid nemen. Ze moeten naar huis."

Lees meer: Greenwood en Foden uit Engelse selectie na 'vrouwen-schandaal'

In de media gaat rond dat twee onbekende vrouwen een bezoek brachten aan de beide spelers uit Manchester. Volgens Southgate is die berichtgeving onjuist. "Binnen het hotel waar wij verblijven, is niets gebeurd. We krijgen de details nog binnen, want ik hoorde het pas een paar uur voor de training. Duidelijk is dat het coronaprotocol is overtreden. Tot ik alles weet, ga ik niet verder op details in. Het is een heel ernstige situatie, we hebben zo goed en snel mogelijk gehandeld."

City en United

City en United hebben het gedrag van hun spelers veroordeeld. 'Het is duidelijk dat de acties van Phil totaal ongepast zijn', aldus City in een statement. 'Het gedrag is niet alleen in strijd met de richtlijnen voor COVID-19, het valt ook onder de normen die worden verwacht van een speler van Manchester City en Engeland.' United voegt daaraan toe: 'We werken samen met de bond en zijn teleurgesteld in het gedrag van Mason Greenwood.'

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen