Letschert is AZ'er: "We wilden speler die er direct zou staan"

7 september 2020, 18:37

Timo Letschert (op archiefbeeld voor HSV) mag zich officieel speler van AZ noemen. Na het mondelinge akkoord van vorige week, tekende de 27-jarige verdediger maandag zijn driejarige contract. "Na het vertrek van centrale verdediger Stijn Wuytens zijn we enige tijd bezig geweest om een geschikte vervanger te vinden", licht directeur voetbalzaken Max Huiberts de komst van Letschert toe.

"We zijn bij Timo terecht gekomen omdat we een speler wilden die er direct zou staan en ons sterker zou maken. In die categorie lopen niet veel spelers rond die haalbaar zijn voor AZ", zegt Huiberts op het clubkanaal van de Alkmaarders. "Gelukkig stond Timo er voor open om terug te gaan naar Nederland."

Letschert maakte donderdag in het oefenduel met AA Gent al zijn officieuze debuut voor AZ. "De professionaliteit en het hoge niveau van mijn teamgenoten", zegt Letschert over wat hem de eerste dagen in Alkmaar is opgevallen. "De faciliteiten zijn top en er wordt heel hard getraind. Iedereen is er echt op gefocust om beter te worden. Zelf wil ik belangrijk zijn voor het team en de jongere jongens helpen. Ik ben zelf pas 27, maar heb al wel de nodige ervaring opgedaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen